До 250 пациенти на ден са лекувани в УМБАЛ „Свети Георги“ в пиковите фази на КОВИД-19

Ваксинирането е единственото решение, за да не се повтори тежката ситуация наесен, призовават от най-голямото лечебно заведение в страната

До 250 пациенти на ден е достигал броят на настанените за лечение от КОВИД-19 в УМБАЛ „Свети Георги“ ЕАД – Пловдив в пиковите фази на пандемията. През април тази година, по време на т.нар трета вълна, те са пролежавали средно по 8 денонощия в специализираните звена на болницата, като междувременно потокът от нови пациенти за приемане не е бил прекъсван. Единственото решение, за да не се озовем в сходна тежка ситуация тази есен, е ваксинирането, апелират от ръководството на най-голямото лечебно заведение в страната.

Общо 7 684 пациенти са преминали през Спешното приемно отделение на болницата с КОВИД-19 от началото на пандемията до края на май т.г. За лечение от коронавирус в клиничните звена на най-голямото лечебно заведение в страната са били настанени 2 221 души, сред които и 32 деца до една година. През първата вълна са хоспитализирани 274 пациенти, а при втората – 841. Най-много хоспитализирани – 1106 души, е имало при третата вълна. Ежемесечно на първа линия за тях са се грижили мултидисциплинарни екипи на УМБАЛ „Свети Георги“ от 280 лекари, 325 медицински специалисти и 270 здравни асистенти и санитари.

Tags: ,

Comments are closed.