Уточнение

За съжаление, в миналия брой на в. “Български лекар” поместихме фалшификат. Някой си Силвия Н. признава в един литературен сайт, че си е позволила да напише “стихотворение от Вазов” (?!?). Г-жата прави това самопризнание за гнусния пасквил, като обвинява хората, че… “нямат възможност за различават истината от лъжата”. Ами, да, това е най-извинимият недостатък на почтените и честни люде – че понякога проявяват лековерие поради неспособността си да лъжат и мамят; затова и може да бъдат подведени от непочтените.

Пародията ѝ (но как си я е позволила – да си прави глуми със самия Вазов?!) била… целенасочена “подигравка с патриотарските страхове, свързани с истерията покрай бежанците”. Типично мислене и изразяване на неолибералните соросоиди, които целенасочено омаловажават опасността за Европа, а и за България, от мътното мигрантско цунами (и от порочната джендър-идеология!). И се чудела, нашата умница ненагледна, “къде изчезнаха познанието и критичното мислене”. Значи – не само ни е подвела, но ни се и подиграва за доверчивостта.

О, неразумни и юроде…

Но нима е първица някой литературен идиот-наглец да се гаври с Вазов? Спомнете си издаването на най-великия български роман “Под игото” на шльокавица!! Или “превода” му на “съвременен” език.

“И мойте песни все ще се четат…”

Ех, мили Дядо Вазов, очаквал ли си да дойдат тези литературни еничари? Колчо Слепеца е по-окат от тях.

Comments are closed.