Успешна академична 2021/2022 учебна година!

Уважаеми колеги,

2021 година е специална за всички нас. Тази година носи един особен заряд, защото Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов” – Варна празнува своята 60-а годишнина. От създаването си до днес университетът убедително доказа своите предимства и се утвърди като едно от най-престижните висши училища в България.

Високите технологии, внедрени в учебния процес, модерната среда и достъпът до най-добрите информационни източници са доказателство, че университетът предлага безкомпромисно качество на обучение, въпреки необичайните обстоятелства.

 

Скъпи студенти,

Мечтаното бъдеще е Ваше. Трудете се неуморно и усърдно, попивайте знания и умения от Вашите преподаватели, използвайте възможностите, които университетът предлага, за да научите повече и да бъдете личности, които ще се развиват цял живот.

 

Драги първокурсници,

Вече 60 години Медицински университет – Варна е символ на успех и неугасващи академични традиции. Приветствам ви с „Добре дошли” в нашето голямо мултинационално академично семейство! Поздравявам Ви за желанието, амбицията, положените усилия и успехите, които постигнахте на тазгодишните кандидатстудентски изпити. Горди сме, че всяка година през нашите врати влизат най-добрите, защото Вашият успех се случва в условията на голяма конкуренция.

Пътешествието по пътя на медицинското знание и наука започва с избора Ви да учите в Медицински университет – Варна. Вие ще се обучавате по модерни и високотехнологични методи на преподаване в съвременна материално-техническа и клинична база и ще се учите от най-квалифицираните преподаватели. Уверявам Ви, че в Медицински университет – Варна ще имате пълноценен студентски живот и много възможности за спорт, културни и творчески изяви. Влезте уверено в следването, за да бъдете уверени и в професията и живота. Положете усилия, покажете оригинални идеи, не спирайте да учите, отнасяйте се към другите със съчувствие и уважение и не бъдете безразлични към бъдещето на обществото, в което живеете.

Вашите цели очертават пътя Ви и Ви водят напред. Стъпвайте смело и уверено, следвайте амбициите и мечтите си със самочувствие, така, че когато след години си тръгвате оттук, да сте усвоили безценните знания и опита на вашите преподаватели, за да бъдете най-добрите медици и здравни специалисти.

 

Уважаеми преподаватели,

Вие сте тези, които умеят да вдъхновяват младите хора и да им предадат онази любов към знанието, която ще ги води напред по време на целия им професионален път.

Пожелавам на цялата академична общност една успешна година, която да ни донесе удовлетворение и гордост!

И помнете: Вашият успех е нашата цел!

 

Проф. д-р Валентин Игнатов, д.м.,

Ректор на Медицински университет

„Проф. д-р Параскев Стоянов” – Варна

Tags: ,

Comments are closed.