Медицински университет – Варна с участие в международната конференция ROHO 2021

В периода 23-24 септември 2021 г. се проведе Международната конференция ROHO 2021 в Букурещ, Румъния. ROHO е ежегодно събитие, което събира здравни специалисти, мениджъри на болници и представители на фармацевтичния бизнес от Европа и света, които обменят опит и добри практики в областта на здравеопазването.

Темата на тазгодишното издание на форума е „Нашата болница”. По време на пленарните сесии и дискусионните панели бяха представени примери за добри практики в сферата на онкологията, неврологията, кардиологията, дерматологията и въвеждането на иновативни методи и технологии за лечение на социално значими заболявания.

Сред участниците в конференцията бяха представители на Европейската комисия, Европейската болнична асоциация (HOPE), Международното дружество за качество в здравеопазването, Министерството на здравеопазването на Румъния и др.

Проф. Тодорка Костадинова, д.и., директор Дирекция „Международно сътрудничество, акредитация и качество” при МУ-Варна и вицепрезидент на Европейската асоциация по здравен мениджмънт (EHMA) бе сред панелистите в сесия „Предизвикателствата в европейското здравеопазване”. Тя запозна аудиторията с иновациите и модернизацията в УМБАЛ „Св. Марина” – Варна, като акцентира върху значимостта на човешките ресурси в здравеопазването и придобиването на нови умения и компетенции в ерата на дигитализацията.

Tags: , ,

Comments are closed.