Да кажем “Не!” на страха!

“Всяка диктатура се състои от онези, които създават страх и от другите, които го изпитват.”

Херта МЮЛЕР1 р. 1953 г., румъно-немска писателка

Колко точно е разкрита гнусната формула за успеха на диктаторите; а те са еднакви навсякъде, независимо от лицемерието и партийната им оцветка. “Управлявахме благодарение на страха!”, откровеничи Гьоринг пред Нюрнбергския процес. “Не искам да ме обичат; искам да се страхуват от мен!”, казал е преди 2000 години и император Веспасиан. И какво друго, освен всяване и поддържане на страх санасърчаваните от Сталин масови безпричинни разстрели в НКВД и въдворявания в ГУЛАГ на стотици хиляди невинни граждани?

Тази непроменена през вековете човешка слабост – СТРАХ: за живота, за хляба, за сигурността, за бъдещето на децата – днес е ловко използвана от злокобните неолиберални джендър-рептили на Сорос и чиновниците в Брюксел, представящи се за демократи и филантропи, а същевременно ловко всяващи страх, безсилие, несигурност и чувство на обреченост, за да могат да ни смажат.

Но така е и в Битието: всеки лекар ще потвърди, че пациентът, изпаднал в паника и страх, с рухнала психика, без воля за борба, е много по-податлив на допълнителни усложнения и инфекции, и лесно може да бъде изгубен.

Тревожно-депресивният синдром е преобладаващото душевно състояние на съвременния човек, а от него зависят съпротивителните сили на организма и имунният му отговор на микроорганизмите. Примесен със страха, този синдром става пагубен – за индивида, обществата и народите!

 

ЗАТОВА, колкото и да е трудно, да съберем кураж и:

да кажем: “НЕ!” на страха!!

Иначе ще бъдем унищожени – ние, децата и внуците ни!

Няма да им ги дадем!!

Comments are closed.