Вкарахме си и антиваксър в НС

Популизмът в една нова партия, която изненадващо влезе в Парламента, достигна дъното. Председателят ѝ постоянно тръбеше против ваксините и зелените сертификати; ето, че това се оказа печелившо. Етествено, за него, не за народа, в който той скоро ще се закълне.

Нещо повече: в интервю по “Хоризонт” на другия ден след изборите парвенюто-политикан, чувстващ се вече едва ли не абсолютен победител, се изцепи, че с никой нямало да разговаря за подкрепа на бъдещото правителство (дори и – за участие в него, сякаш някой е хукнал да го калесва), ако не приемат категоричните му условия, от които никога нямало да отстъпи: да се преустановят всички противоепидемични мерки… Още влязъл-невлязъл в НС с някакви-си 7-8 депутати, и вече предявява условия… Видяхме как се провали един дълъг шоумен, който от инат и твърдоглавие предизвика два изънредни парламентарни избора само заради празната си непродуктивна непреклонност в стил “Или всичко, или нищо!”; той поне имаше 64 депутати. А този тук – дали ще има и 10.

Опасно нещо е заиграването с народните чувства и желания. Другите партии обещават високи заплати и пенсии, щастлив живот, ниски цени на тока и парното (толкова и ще ги изпълнят), но поне не нагазват в теми, които не са им ясни. За медицина трябва да говорят само лекарите и тяхната наука! Искането за спиране на имунизациите и отпадане на зелените сертификати си е чиста проба държавен саботаж, и трябва да се третира в това му измерение, по Наказателния кодекс!

Няма ли да поискаме обяснение и поемане на отговорност от новоизбрания депутат Костадин Костадинов, ако трябва – и в съда?

Comments are closed.