In Memoriam!

Медицинска Университет – Пловдив:

 

Проф. Надежда МАДЖИРОВА, ръководител Катедра по психиатрия и медицинска психология (2003 – 2016).

 

Медицински Университет – Варна:

 

Проф. Валентина ЦАНЕВА, 76-год., първенец на випуск 1972 на ВМИ – Варна, основател и ръководител (1992 – 2010) на първата извънстолична специализирана Клиника по детски диабет, ендокринология, гастроентерология и хранене към УМБАЛ “Св. Марина”, автор на монографията “Захарен диабет в детската и юношеска възраст”.

 

Проф. Стефан ИВАНОВ, 65-год., АГ и онкология.

 

ххх

 

Загуби битката с рака младият многообещаващ гастроентеролог д-р Радислав НАКОВ, едва на 34 години. Да пророним сълза за този толкова рано отишъл си слънчев колега, който никога не изтри усмивката от лицето си, въпреки тежката болест и ударите от съдбата, а винаги гледаше само напред, с вяра и обич, готов да помогне всекиму.

Бог да го прости!

 

ххх

 

Доц. Велислав ЛЕВОРДАШКИ, 88-год., епидемиолог.

 

 

Д-р Анита ЛОЗОВА, 60-год., педиатър, “Спешна помощ” – Хасково.

В кабинета си…От Ковид…

Какво друго да добавим?!

Бог да прости всеотдайната колежка!

Колко жесток стана животът към българското общество и лекарите му, колко кошмарен!

Няма ли край, Господи?

 

На 77 –годишна възраст завинаги ни напусна проф. д-р Анастасия Божилова Пастирова, дмн от Катедрата по анатомия и хистология на МУ-София.

Проф. Божилова завършва с пълно отличие ВМИ през 1970 година. От 2004 г. е член на Съвета за Медицинска Наука, МУ- София. Последователно е била секретар на  Българското Анатомично Дружество и Българското Дружество за невронаука. Член на Anatomische Gesellschaft  и Europian Federation of Experimental Morphology , както и рецензент на научното списание Histology and Histopathology.

Автор на три учебника по анатомия, два по топографска анатомия, има над 90 научни статии.

Дълбок поклон пред паметта ѝ!

Tags: , , , , , ,

Comments are closed.