413 лекари получиха дипломите си в МУ-Варна

Общо 413 абсолвенти от Факултета по медицина положиха Хипократовата клетва по време на тържествена церемония по дипломиране, която се проведе на 11 и 12 декември в МУ-Варна при стриктно спазване на противоепидемичните мерки.

Заедно с българските абсолвенти дипломите си получиха и 209 лекари от англоезичната програма на обучение от 13 държави – Германия, Великобритания, Швеция, Австрия, Испания, Гърция, Норвегия, Португалия, Турция, Франция, Руска федерация, Ирландия, Индия.

Ректорът на университета проф. д-р Валентин Игнатов се обърна към всички завършващи с думите:

„Тази година се навършват 60 години от създаването на едно от най-престижните висши училища в България – Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов” – Варна. Преди няколко години, когато прекрачихте нашия праг, вие поехте дълго и необикновено пътешествие по пътя на знанието и науката, изпълнено с големи предизвикателства. Вие станахте важна и градивна частица от нашата над половинвековна история и традиции, част от нашето голямо мултинационално академично семейство. Със страст, труд и постоянство преследвахте целта си, а днес получавате дипломите си и приключвате този важен за вас етап. Университетът ви даде безкомпромисно качество на обучение, което е съизмеримо с европейските стандарти. По време на следването си вие се учихте от най-добрите преподаватели. С избора си да учите в Медицински университет – Варна вече имате зад гърба си първата крачка и сигурна инвестиция, на която може да разчитате за професионално развитие и кариера в живота си.”

Д-р Бойко Матев, завършил медицина с пълно отличие, получи наградата „Златен Хипократ”, парична награда от Ректора и Почетен знак на Факултета по медицина. Всички 55 отличници получиха парична награда от Ректора на университета и Почетен знак на Факултета по медицина.

Tags: ,

Comments are closed.