На вниманието на проф. Мая Аргирова, председател на ЦКПЕ

Уважаема проф. Аргирова,

Тази сутрин по “Хоризонт” обявиха, че полицията в Пловдив е открила и разследва две ЛЗ, където се издават фалшиви зелени сертификати: в Пловдив  и частен МЦ в Асеновград. Преди 2 седмици беше разкрит и общопрактикуващ лекар в Люлин със същата престъпна дейност.

Простете емоциите ми, но това си е пар екселанс държавен саботаж и предателство спрямо най-великата професия, както и към добросъвестните колеги, които рискуват здравето и живота си във войната – не преувеличавам: войната! –  с вируса. Това е все едно да стреляш в гърба на атакуващите си другари от полка. Как се наказват саботьорите по време на война; питам съвсем сериозно?  Докога ще проявяваме търпимост към собствените си предатели?

Не оттеглям силните думи! Подобно поведение е позор за съсловието; заради неколцина шарлатани-печалбари страда целият му имидж, който ние сме длъжни да браним и отстояваме.

Макар и в последния момент преди днешното заседание, си позволявам да предложа за обсъждане още една инициатива на ЦКПЕ към БЛС и НЗОК, а именно:

 

Да настояваме за:

Прекратяване на договорите на съответните ЛЗ с НЗОК;

Отнемане лекарските права (чрез заличаване от Регистъра) на провинилите се.

Tags: , , ,

Comments are closed.