Съобщение за медиите

Във връзка с едностранното отразяване на публикации в медиите по разказ на баща, посетил Спешното отделение на УМБАЛ „Свети Георги“ ЕАД с детето си по повод малка разкъсно-контузна рана на главата на 4 февруари т.г., и непотърсено мнение от болницата, изпращаме позицията на лечебното мнение като право на отговор:

ПОЗИЦИЯ НА УМБАЛ „СВЕТИ ГЕОРГИ“ ЕАД

По случая е извършена проверка, включително и на записите от камерите в Спешното отделение (СО). Установи се, че бащата е посетил СО в 15:55 часа като е видно, че докато родителят води спор със служителка на регистратура, детето се движи около него във видимо добро състояние и без кръвотечение от раната. В 15:59 часа (4 минути по-късно) бащата вече се намира пред Спешния кабинет, където действително в този момент има струпване на хора.

Буквално минута след пристигането пред спешен кабинет от видеозаписа се проследява, че бащата хвърля смачкания триажен лист и напуска отделението заедно с детето. През това време дежурният лекар търси детето за преглед, но то вече е напуснало пределите на болницата. Въпреки натовареността на звеното, обслужването на детето от постъпването до самоволното напускане на бащата е продължило не повече от 6 минути и за нас остават неясни причините за лошото отношение към болницата и персонала, представено чрез социалната мрежа и медиите.

Tags: 

Comments are closed.