СБОБАЛ-Варна обявява целогодишна програма за борба с глаукомата

СБОБАЛ-Варна по традиция е инициатор на профилактични програми през тази седмица. През 2022 г., оценявайки ситуацията и влиянието на пандемията, екипът на болницата взе решение да бъде обявена целогодишна програма за профилактика, диагностика, проследяване и лечение на глаукома. Специалистите ще заделят 20% от своите часове по здравна каса за пациенти с риск от глаукома (роднини със заболяването), пациенти, които никога не са правили профилактичен преглед за глаукома (а са над 45 години), пациенти с измерено високо вътреочно налягане, на които не е направена прецизна диагностика.

За диагностика на глаукомата е важно измерването на вътреочното налягане. СБОБАЛ-Варна разполага с най-точния апарат за това, който не само измерва дебелината на роговицата и нейната резистентност, но дава и прецизни стойности с висока повторяемост.

От СБОБАЛ-Варна апелират към пациентите да не забравят, че независимо от пандемията, има и други заболявания и тяхната профилактика и лечение трябва да продължи. За да бъде оказана помощ на всеки един пациент с вече диагностицирана глаукома, се предлага и диспансеризация, която гарантира прегледи на всеки 3 месеца, високотехнологични изследвания на 6 месеца и прецизна оценка на лечебните възможности с персонализиран подход.

Tags: 

Comments are closed.