118 магистър-фармацевти с дипломи от МУ-Пловдив

На тържествена промоция Фармацевтичният факултет на Медицински университет – Пловдив връчи дипломите на 118 магистри по фармация. Официални гости на тържеството бяха представители на академичното и деканското ръководство.

Това е първото присъствено дипломиране във висшето училище от две години насам. През 2020 и 2021 г. церемониите се провеждаха онлайн заради противоепидемичните мерки.

Във Випуск 2022, 14-ия випуск на Фармацевтичния факултет, в продължение на пет години, се обучаваха 100 български студенти и 18 чуждестранни: 13 от Гърция, трима от Турция и по един от Украйна и Молдова. От всички тях девет завършват с отличен успех от следването и от държавните изпити.

„Днес е денят, в който виждате реализирането на една своя мечта – получаването на диплома за магистър по фармация, която Ви дава правото да упражнявате професията, която сте желали и за която сте мечтали“. С тези думи деканът на Фармацевтичния факултет проф. Пламен Загорчев приветства дипломантите.

Ректорът на МУ-Пловдив проф. д-р Мариана Мурджева се обърна към дипломантите с думите:

„Преди пет години Вие постъпихте в МУ-Пловдив, в избраната от Вас специалност. Спомням си какви бяхте тогава – любопитни към науката, запалени по това да станете фармацевти и да помагате на хората. И днес се радвам да ви видя зрели, подготвени, решителни. Радвам се да ви видя като мои колеги. Досега всички Вие инвестирахте много време, сили и енергия, но успяхте да осъществите мечтата си!“.

Специалността „Фармация” в МУ-Пловдив се наложи като една от най-привлекателните. Високото качество на преподаване и подобрената образователна и научна инфраструктура на факултета обуславят непрекъснато засилващия се интерес към фармацията и гарантират добрата бъдеща реализация.

Tags: 

Comments are closed.