До партиите в България – властимащи, опозиционни и новосъздаващи се: Кои са нашите национални ценности?

“Замириса на избори” и социологическите агенции се размърдаха; почнаха да проучват /лично на мен не ми е известно – как/ т. нар. обществено мнение, та партиите да си ги мерят… Рейтингите, де.

Сякаш това е най-важното: рейтингът, а не принципите и партийните програми, които се заканват да изпълнят, ако се доберат до властта; сякаш някой ги чете. Така е в България: хората гледат името на партията и водача й, за да решат чия бюлетина да пуснат.

Мнението ми на многодетен баща и дядо е, че основният наш проблем е демографският! Уморих се да бия тревога още от 1988 г., когато излезе документално-публицистичната ми книга “Децата, без които не можем”, засега единствената по семографския въпрос, чрез която доказвах, че след 300 години ще умре последният българин. Разпратих я на всички тогавашни и следващи президенти и премиери. В отговор: гробно мълчание. Единствено от кабинета на Петър Стоянов някакви дълбокомислени професори от БАН ведро ми отговориха, че тревогата ми е пресилена. Предложих на Георги Първанов да създаде към Президентството Комисия по демографските въпроси. След 15-тина дни я създаде, с 20-тина имена в нея. Моето – ще се учудите ли? – го нямаше.

Днес равносметката е повече от плачевна: сриваме се към Небитието като народ и държава! М. г. сме намалели с 90 000 души /обща смъртност 149 000 души; при 59 000 новородени, на поне 40% от тях майчиният език не е български…

За пореден път бия тревога, та дано някой от държавните ни мъже и жени ме чуе:

България си отива – без война, без чумна епидемия.

Давам ви и принципите, които мисля, че си струва да следвате:

“ЖИВОТ И ЗДРАВЕ ЗА ВСИЧКИ!”;

“ВЯРА, СЕМЕЙСТВО, ОТЕЧЕСТВО!”;

“КУЛТ КЪМ МАЙКАТА И ДЕТЕТО!”.

Това, според мен, би трябвало да са постулатите на българските партии. Разбира се, изключвам слугуващите на чужди интереси.

Относно джендърските попълзновения към децата ни би трябвало да заемем позицията на Орбан: никаква джендър-пропаганда в училищата. Нещо повече – да се изработи и предложи на НС един

ЗАКОН ЗА НРАВСТВЕНОСТТА, който да следи за

/правилното здравно и сексуално възпитание на децата ни; забрана на наглите и дразнещи всички ни гей-паради; нека да ходят да си се събират на Горна баня, но не и да дефилират по централните булеварди/.

 

Който иска – да ме чуе.

Comments are closed.