За временно изпълняващ длъжността директор на УСБАЛО до провеждането на конкурс е назначен проф. Панайот Куртев

По постъпили сигнали в Министертвото на здравеопазването звеното „Вътрешен одит“ е извършило проверка в УСБАЛО ЕАД.

Проверяващите са констатирали нарушения на Закона за обществените поръчки, неприлагане на системата за двоен подпис в 4 от общо 11 проверени договора. Сред нарушенията, констатирани от звеното „Вътрешен одит“, е, че изпълнителният директор на лечебното заведение не е свикал общото събрание за избор на нов Научен съвет след изтичане на определения мандат.

Установено е, че действия са предприети в края на месец януари т. г. – близо 10 години след избора на предходния състав на Съвета. В периода септември 2017 г. – декември 2021 г. не са провеждани конкурси за заемане на академична длъжност „асистент“, „главен асистент“ и „доцент“.

За временно изпълняващ длъжността директор на лечебното заведение до провеждането на конкурс е назначен проф. Панайот Куртев. Проф. Куртев е завършил Медицинската академия в София. Има придобити специалности по хирургия и онкология. Той е и магистър по здравен мениджмънт. От 2008 г. до 2014 г. е началник на Отделението по колопроктология към СБАЛО. В продължение на години е бил началник на хирургичната клиника на лечебното заведение. В периода 2010 г. – 2018 г. е изпълнявал длъжността зам.-директор по лечебната дейност на СБАЛО. Проф. Куртев има множество научни публикации.

Tags: 

Comments are closed.