ХХIХ национална конференция по неврохирургия с международно участие се проведе край Варна

Във Варна се проведе ХХIХ-тата национална конференция с международно участие на Българското дружество по неврохирургия. Организатор на научния форум, който ще се проведе в хотел „Astor Garden” в к.к. Св. Константин и Елена, е Клиниката по неврохирургия в УМБАЛ „Св. Марина” – Варна.

Роботизирана неврохирургия, дълбоката мозъчна стимулация при лечение на болестта на Паркинсон, триизмерен фотореалистичен атлас по неврохирургия с визуализация чрез добавена виртуална реалност, както и други актуални теми от съвременното неврохирургично лечение на пациентите, ще бъдат сред сновните теми, които са във фокуса на дискусиите на научното събитие.

Освен българските неврохирурзи, във форума участваха и водещи специалисти от САЩ, Германия и Великобритания. По време на събитието Клиниката по неврохирургия към УМБАЛ „Св. Марина” Варна ще отбележи 11 години от създаването си. Амбициите на началника на клиниката проф. д-р Явор Енчев и на екипа му, са да продължават да поддържат най-високо ниво на неврохирургично лечение чрез непрекъснато професионално усъвършенстване.

Въз основа на постигнатите клинични, научни и академични резултати, Клиниката по неврохирургия в УМБАЛ „Св. Марина” – Варна се утвърди сред водещите неврохирургични центрове в страната, който по нищо не отстъпва на най-модерните европейски, американски и азиатски клиники. Неврохирургичната операционна разполага с уникална за страната апаратура от последно поколение, а обект на лечение са всички неврохирургични заболявания на главния мозък, гръбначния мозък и периферните нерви във всички възрастови групи. Минимална инвазивност и максимална ефективност са сред основните цели на медицинския екип при операциите на съдови заболявания, тумори на централната нервна система, дегенеративни заболявания на гръбнака, вродени малформации на централната нервна система и травми.

Tags: 

Comments are closed.