МУ – София учредява стипендии на името на проф. Валентин Джонов, съвместно с Медицински факултет на университета в Берн, Швейцария

МУ-София учредява стипендии на името на носителя на почетното научно звание „Доктор хонорис кауза“ и един от най-активните благодеятели в областта на медицината у нас – проф. д-р Валентин Джонов, дм. Проф. Джонов е анатом от международна величина, сред водещите най-добри специалисти в Европа. Автор е на над 250 научни публикации в авторитетни международни специализирани издания, цитиран повече от 14 000 пъти.

Всяка година Медицинският факултет на Университета Берн, в сътрудничество с Медицински Университет – София, ще отпуска едномесечни стипендии на четирима български лекари и изследователи в областта на биомедицинските науки, които работят в звената на Медицински Факултет към Медицински университет – София. Целта е да се финансира обмен на знания за млади и талантливи академични кадри.

Стипендиите, всяка от които в размер на максимум 2500 CHF, се финансират от свободни фондове от трети страни, набрани от проф. Джонов.

Специално назначена комисия в Медицински университет – София ще отговаря за предварителния подбор на кандидатите, чиито кандидатури след това ще бъдат одобрени от Медицинския факултет на Университета в Берн.

Заявленията ще се оценяват два пъти годишно, като двама до максимум трима кандидати ще се избират във всеки период за оценка.

При кандидатстването трябва да се подчертаят професионалните и изследователски умения на кандидатите, както и тяхната мотивация за кандидатстване. Изискват се много добри езикови познания по немски и/или английски език.

Tags: ,

Comments are closed.