Най-строги наказания за пияни и дрогирани шофьори!

За кой ли път пиян и дрогиран шофьор блъсна дете на пешеходна пътека /с. Бузовград, Казанлъшко/, което е прието с опасност за живота в старозагорската болница. Колко вече са подобните случаи в най-бързо стопяващата се и изчезваща, с най-висока смъртност и най-ниска средна продължителност на живота държава? Ние, като социално отговорни лекари, трябва да се чувстваме съпричастни към всеки от тях и да ратуваме за превенцията им.

Нееднократно сме предлагали на властимащите и партийни органи в Наказателния кодекс да залегне постановка за много строги наказания на безотговорните шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол и наркотици, защото това априори си е тежко престъпление срещу народа и държавата ни, а именно: конфискация на автомобила и затвор поне от 5 години, но отговор не получавам.

Лекарят, независимо от ранга и постовете, които заема, би трябвало да бъде загрижен и отговорен за здравето и живота на всеки български гражданин; в това е нашия професионален и морален дълг и мисия.

Comments are closed.