Дипломираха се магистър-фармацевтите от Випуск 2022 на Факултета по фармация към МУ-Варна

Медицински университет – Варна дипломира магистър-фармацевтите от Випуск 2022 на Факултета по фармация на тържествена церемония във Фестивален и конгресен център – Варна. 67 абсолвенти получиха дипломите си за завършено висше образование по специалност „Фармация“ след успешно полагане на държавните изпити.

През 2023 година Факултетът по фармация към МУ-Варна отбелязва 15 години от създаването си. Годишнината е повод да се подчертаят успехите на висококвалифицирания екип от преподаватели в мисията им да обучават студенти, специализанти и докторанти по основните фармацевтични дисциплини и да подготвят специалисти на световно ниво.

По случай дипломирането на абсолвентите Варненският и Великопреславски митрополит Йоан отслужи водосвет и отправи благословия за здраве и успехи на завършващите магистър-фармацевти. В словото си Негово Високопреосвещенство пожела на дипломантите да имат чисти помисли, да са добросърдечни в делата и да се уповават на вярата.

В академичното си слово Ректорът на МУ-Варна проф. д-р Валентин Игнатов поздрави дипломантите с избора им да се развиват в една от конкурентните професии. „Науката и светът се нуждаят от хора като Вас – млади, образовани, иновативни, знаещи и можещи специалисти, сред които вероятно са бъдещите откриватели на хапчето, лекуващо неизлечими болести“, подчерта още проф. Игнатов и пожела на абсолвентите да вложат в себе си цялата си енергия, знания, умения и опит в името на здравето и живота.

Един от най-тържествените моменти за абсолвентите и за всички гости бе полагането на Галеновата\ клетва. Младите специалисти произнесоха клетвените слова, повтаряйки след декана на Факултета по фармация проф. д-р Петко Маринов.

Той произнесе и обявлението за промовиране на абсолвентите от специалност „Фармация“. За поредна година Деканът на Факултета по фармация връчи награда на името на „Проф. д-р Делчо Желязков“, един от основоположниците на Медицински университет – Варна и основател на Катедрата по фармакология. С наградата на Декана проф. Петко Маринов, за цялостен принос в развитието и издигането на авторитета на Факултета по фармация бе удостоена проф. Диана Иванова.

Tags: , ,

Comments are closed.