Предупреждение – “Търся човека!”, Диоген (412 -323 г. пр. Хр.)

През цялото продължително време, докато допълвах с нови и нови потресаещи факти двете разширени издания на “Тежко болни водиха войната” (подпомаган от издателя и приятеля си Валери Караджинов, комуто благодаря от все сърце за търпението и добронамереността). не можех да се отърся от стегналото сърцето ми тягостно чувство, в което все повече се убеждавах: че Човекът е най опасното, зло и безмилостно същество на Земята и затова не заслужава прошка.

Рискувам да се повторя, но – наистина, как е възможно нацията, дала на света Гьоте, Шилер, Хайне, Бах и Бетховен да се подведе по един луд Фюрер, да го обяви за свой Бог и да подкрепя безумното му решение да обявява цели етноси – евреите и славяните, за подчовеци и целенасочено да ги избива. .

Прав е Айнщайн: “Светът няма да бъде разрушен от тези, които вършат зло, а от тези, които ги наблюдават, без да правят нищо по въпроса.”, сиреч – без да им се противо- поставят.

Хитлер започва операция “Барбароса” с ясно очертан от ген. Бак “План на глада”: 3,3-те млн войници и 600-те хиляди коне на Вермахта да се изхранват от и без това изнемогващото съветско население (да не говорим тук за вече проведените от Сталин Голодомори в Поволжието, Казахстан и Украйна), та по този начин без муниции да го унищожават. По метода на НКВД изземват абсолютно всички хранителни продукти от колхозите и частните домове; нещо повече – излишъците се откарват в Германия. Кой може да изчисли колко милиона местни хора са си отишли от глад, освен от разстрелите и болестите?

Да добавим и 1,3-те млн екзекутирани евреи от Айнзацгрупите на Химлер, които с тази цел вървят след завоевателите. За концлагерите – същински предприятия за промишлено умъртвяване, вече също стана дума: те наброяват 40 000 (словом: четиридесет хиляди!) в цяла Европа. Посочваните от изследователите и историците зловещи данни варират, но, относно евреите, общо взето, се приема, че в Майданек са умъртвени 80 000, в Собибор – 350 000, в Хелмно – 320 000, в Белжец – 600 000, в най-кошмарния – Аушвиц-Биркенау – 1,1 млн (250 000 от тях – деца!). Над 3 млн са преминалите през газовите камери съветски военопленници; 500 000 – хомосексуалистите и т. н. Страдат и германските граждани: англо-американските бомби унищожават над 305 000 немци и оставят 7,5 млн без подслон. Само в Хамбург (операция “Гомор”/ краят на юли 1943) са избити 42 000; в Дрезден/13 януари 1945 – 25 000. Да, но 15 000 лондончани споделят същата участ.

И още над 4000 англичани от други градове, бомбардирани от Луфтвафе. Да добавим и 200-те хиляди изпарени за миг японци от двете атомни бомби/6 и 9 август 1945 г? И 300-те хиляди китайци, изклани от нашествениците на японския император в Нанкин/декември 1937 – януари 1938 г.? 5 млн германски войници губят живота си на бойното поле (най-вече в последните 9 месеца от безсмислената съпротива срещу Червената армия и съюзническите войски).

Ала съветските народи, най-вече – руският, губят 26 млн граждани и солдати!!

С ужас да си спомним над 100-те хиляди евреи, поляци и руснаци, безмилостно избити при Волинското клане само защото не са “чисти украинци”, от бандеровските нацисти, чиито потомци пак се активизираха?

Често крещят, че нахлулите в Райха бойци на Жуков и Конев изнасилват 2 млн германки; немалко умират или се самоубиват след вандалската гавра. Обаче не се упоменава, че синеоките рицари на Вермахта извършват същото на 10 млн рускини и украинки. Кървавият пир сред безразборно разстрелваните граждани е реципрочен и за двете воюващи страни. Всяко сравнение между тях е безпредметно; еднакви са; различават се само по цвета на униформата. Зверството е взаимно и не може да бъде оправдано с никакви доводи…

Но защо забравихте всичко това, хора?! Защото то – като тъмен градоносен облак! – се задава отново! Но този път торнадото му ще всмукне и разпилее в Небитието целия наш свят; камък върху камък няма да остане; и нито трева ще никне, нито птички ще пеят повече. Ще настане Вечен Мрак и Ледена Пустош, без цвят и звук!!

Не ви ли е страх за децата и внуците ви?

Няма по-голямо зло за човечеството от Войната!

Проклети да са тези, които я подпалват!

Tags: 

Comments are closed.