Жени без сърца

Човеконенавистният фашизъм обладава съзнанието на почти всички германки. Стотици милосърдни (?!?) сестри са обучени хладнокръвно да инжектират отрови на 200 000 “излишни и неполнъценни” (по израза на Хитлер) свои сънародници – умствено изостанали деца и възрастни психично болни, в изпълнение на кошмарния му План-геноцид “Акцион Т-4”; чрез него се осъществява и първото масово обгазяване в Третия Райх. Както по-късно една от тези сестри-палачи признава: приемат тази “дейност” като национално задължение; не я намират за нередно и я изпълняват хладнокръвно и безжалостно, без изобщо да се замислят. За промити мозъци понятия като “съвест” “състрадание” не съществуват!

Илзе Кох е нарицателно име за жестоките германски надзирателки. Това са над 3500 млади немкини, специално обучени в концлагера в Равенсбрюк да упражняват тази чудовищна професия в лагерите на смъртта. Преобладават 20-22-годишните моми. Много от тях са фанатични нацистки, прилагащи безжалостен садизъм над беззащитните евреи и съветски военопленници.

Хилдегард Лашерт (1920 – 1995), наричана “Кървавата Бригита” се подвизава в Майданек; срещата с нея на плаца неминуемо означава яростен побой, нерядко приключващ със счупени ребра и крака; мъчителната гибел на подчовеците също не прави впечатление никому. След поражението я съдят последователно в Краков (15 години затвор, скоро последван от амнистия) и в ГДР (12 години, и тях не излежава докрай).

Австрийката Хермине Браунщайнер-Райън (1919 – 1999) всекидневно налага с камшик и рита жени и крехки деца с подкованите си ботуши, докато им причини тежки контузии и дори смърт в Майданек, заради което получава прозвището “Кобилата”. По някакъв начин успява да избяга в САЩ, където се омъжва за американския войник Райън.

Легендарният ловец на нацисти Визентал обаче я открива чак в Ню Йорк и я връщат в Германия. Съпругът ѝ присъства на процеса и отчаяно повтаря, че тя е невероятно добър човек и е невъзможно да е извършвала това, за което я обвиняват. Отреждат ѝ две доживотни присъди, докато през 1997 я освобождават заради влошеното ѝ здравословно състояние. По най-варварски начин прекъсвала живота на стотици млади хора и деца, тази кървава вещица изкарва до 80. Къде си тук, Господи, да въздаваш справедливото си възмездие?!

Comments are closed.