Д-р Маджаров към бъдещите лекари: Където и да работите по света, трябва да знаете, че имате свой дом на лекаря в София

На тържествена церемония в зала „Д-р Димитър Моллов“ в новата сграда на БЛС тазгодишните стипендианти – близо 30 бъдещи лекари от 5-ти и 6-ти курс, специалност „Медицина“, получиха удостоверенията си от ръководството на Български лекарски съюз.

Председателят на съсловната организация поздрави стипендиантите и се обърна към бъдещите лекари с думите: „Всички Вие, които сте тук днес, трябва да знаете нещо много важно, където и да работите по света, въпреки че аз силно се надявам да останете тук, знайте, че като завършили в България лекари, Вие имате дом в София. Имате място, където можете да провеждате безвъзмездно мероприятията на организациите, в които членувате.“

Сред класираните стипендианти, някои от които получават стимул от БЛС за пореден път и тази година не липсваха пълни отличници. Между тях и са и братя близнаци с успех от 6.00 по време на цялото следване. Класираните стипендианти получават по 150 лв. в рамките на една учебна година. Финансовата подкрепа по програмата на БЛС е по общо 4-ри направления за студенти по медицина и млади лекари до 35 години.

През цялата година остава отворена възможността за финансиране на научно-изследователски проекти и участия в научни форуми на млади лекари до 35 години, специализанти, които не са завършили своята специализация, докторанти (редовни или на самостоятелна подготовка).

И още: студентите по медицина и в рамките на тазгодишната кампания ще могат да разчитат на финансова подкрепа при организирането и провеждането на медицински мероприятия: конгреси, форуми и др. Пълна информация за конкурса на Български лекарски съюз по програмата за подпомагане, обучение и изграждане на лидерски и комуникационни умения сред бъдещи лекари може да намерите и на сайта на Съсловната организация. Български лекарски съюз благодари на своите партньори от: ARPharM (Асоциация на научноизследователските фармацевтични производители в България), Рош България, Боарон, AbbVie, Novartis, Takeda, Janssen/Johnson & Johnson, благодарение на които и тази година бъдещите лекари на България ще получават ежемесечна подкрепа от 150 лв. в рамките на една учебна година.

Comments are closed.