In Memoriam: Напусна ни проф. д-р Милан Миланов

Български лекарски съюз изказва своите дълбоки съболезнования на семейството и близките на многоуважавания лекар и приятел проф. д-р Милан Миланов, д.м.н. – два мандата зам.-председател на Съсловната организация и един инициаторите за нейното възстановяване преди 33 години.

С огромна болка и прискърбие посрещнахме новината за смъртта на нашия колега. Напусна ни изключителен лекар и обществен деец. Човек с широка душа и сърце, който винаги е отстоявал интересите на лекарското съсловие, с ясното убеждение, че са интереси на цялото общество!

Проф. д-р Милан Стоянов Миланов е роден на 29 септември 1945 г. в София. През 1973 г. завършва Медицински университет – София. Специализира анестезиология, интензивно лечение и спешна медицина, а по-късно и трансплантация в Европейския университет в Барселона.

През периода 1991 – 1992 г. е заместник-министър на здравеопазването. Два пъти е бил заместник-председател на Българския лекарски съюз, както и два мандата председател на Столична лекарска колегия. Бивш председател на Централната комисия по професионална етика към БЛС. Бивш директор на УМБАЛСМ „Пирогов“ и началник на Клиника по интензивно лечение в спешния институт.

Проф. д-р Миланов е един от инициаторите за възстановяването на Български лекарски съюз преди 33 години. През 2021 година в навечерието на Деня на българския лекар и по повод 120-тата годишнина от създаването на Български лекарски съюз, проф. д-р Миланов получи специално изработена статуетка и грамота от Съсловната организация – Възродител на БЛС.

Отдадеността, човечността и любовта му към съсловието остават трайна следа в нашето съзнание и ще продължат да бъдат пример за нас!

Управителният съвет на БЛС изказва своите най-искрени и дълбоки съболезнования към семейството и близките на проф. Миланов.

Мъката е непреодолима, а загубата е на цялото общество! Нито той, нито делото му ще бъдат забравени!

Поклон пред паметта му!

Tags: 

Comments are closed.