149 са лекарите по дентална медицина от Випуск 2023

На тържествена церемония днес 149 абсолвенти от Випуск 2023 на Факултета по дентална медицина към МУ-София получиха своите дипломи. 97 от тях са студенти, обучавани на български език, а 52 – обучаваните на английски език.

Гости на церемонията бяха зам.-ректорите на МУ-София – чл.- кор. проф. д-р Цветалина Танкова и доц. Елица Деливерска, деканът на Медицински факултет проф. Димитър Буланов, деканът на Факултет по обществено здраве доц. Александрина Воденичарова, директорът на Медицинския колеж проф. Захарина Савова, д-р Видин Кирков – ръководител на Центъра за български и чуждестранни студенти, зам.-декани и ръководители на катедри.

В приветственото си слово към абсолвентите деканът на ФДМ проф. Божидар Йорданов заяви: „Промоцията е специално и тържествено събитие в живота на всеки студент. Тя символизира повратна точка, нова страница, нов етап от живота Ви. И е начало на благородната Ви професионална кариера. Ние, Вашите преподаватели, сме уверени, че ще бъдете достойни посланици на нашата образователна институция и ще надграждате нашата отлична репутация. “

Дипломите на седемте отличници бяха връчени от зам.-ректора на МУ-София проф. Цветалина Танкова, а на останалите лекари по дентална медицина от Декана на факултета проф. Божидар Йорданов. Традиционно и тази година, първенците на випуска бяха наградени с плакети, почетни грамоти и предметни награди.

Tags: , , , , , ,

Comments are closed.