Дипломира се Випуск 2023 на Филиал Сливен към МУ – Варна

15 медицински сестри и 11 акушерки от Випуск 2023 на Филиал Сливен към Медицински университет – Варна получиха своите дипломи на тържествена церемония. Тази година Филиалът чества 10 години от създаването си. Официалното му откриване е на 30 януари 2013 г. До този момент дипломи от МУ-Варна, Филиал Сливен, са получили 125 медицински сестри и 106 акушерки.

От Випуск 2023 с най-висок успех сред абсолвентите са Красимира Кръцова от специалност „Медицинска сестра“ и Грета Петкова от специалност „Акушерка“.

Приветствие към завършващите студенти отправи Ректорът на Медицински университет – Варна проф. д-р Светослав Георгиев: „Вие вложихте много труд, постоянство и упоритост, за да усвоите знания и умения, необходими за професионалната Ви реализация. Дипломите, които днес получавате, са заслужено признание за постигнатите резултати и са гаранция за отличната Ви подготовка.“ Проф. Георгиев изрази увереност, че младите специалисти по здравни грижи притежават всички качества, за да бъдат незаменими сътрудници на лекарите и надежда за пациентите.

След полагането на тържествената клетва за посвещение в професиите „Медицинска сестра“ и „Акушерка“, абсолвентите получиха своите дипломи лично от Ректора на МУ – Варна. Студентите с най-висок успех бяха удостоени с плакети и грамоти. Първенците получиха и парични награди от Община Сливен.

По повод годишнината директорът на Филиал Сливен проф. Иван Александров бе удостоен с почетен плакет от името на кмета на града.

В празничната програма участваха млади изпълнители от музикална школа „Ритъм“ към Военен клуб – Сливен, както и танцьори от балетна школа „Адажио“ при Народно читалище „Зора 1860“.

Tags: , ,

Comments are closed.