Покана

Уважаеми колеги, гости и общественици от град Шумен и община Шумен, щастливи сме да ви поканим на национална среща на лекари-творци по случай Деня на народните будители.

Срещата под надслов “С оптимизъм за България” ще се проведе на 04.11.2023 г. в Стара Плиска от 10. 30 часа в Дома на Кирилицата. Тя ще включи посещение на Базиликата в Плиска, литературно четене на творби на дванадесет лекари- писатели от Шумен и страната. Ще се прожектира документалният филм” Забрава” на проф. Златимир Коларов.

Фотографска изложба ще представи проф. Росен Коларов. Събитието е по инициатива на семейство д-р Чолакови, които са медици и общественици от град Шумен.

Нашата цел е да обединим в едно запомнящо се преживяване споделянето на творби на лекари писатели и художници с общественици и културни дейци от шуменския регион и студенти по медицина от фондация на името на рано загиналия студент по медицина Гален Темелков от Шумен, във вдъхновяващото пространство на Дома на Кирилицата в старата столица Плиска.

Идеята на Д-р Чолакови е “на тази среща да се говори за изкуство, култура и всичко духовно в медицината. Лекари-поети,писатели и художници ще представят своите творби, ще споделят духовни прозрения и мисли за медицинската професия днес и утре. Ще има беседи за историята на Плиска и България, за българската азбука и духовност. С богата културна програма ще уважим деня на Будителите. Ще се срещнат поколенията на сегашни и бъдещи лекари със студенти по медицина”.

Д-р Чобанови привличат Съюза на лекарите-писатели в България, Фондация “Гален Темелков” и други организации за подкрепа и участие.

Мястото на събитието е Двора на Кирилицата в Комплекс Стара Плиска-Плиска.

За контакти: Д-р Милен Чолаков – 0886011166

Comments are closed.