Ортопеди от световна величина обучиха български специалисти за ставно протезиране

Клиниката по ортопедия и травматология на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ беше домакин на едно от най-важните ортопедични събития в България за тази година.

AO Recon – Complex Total Hip and Knee Arthroplasty Course ще се проведе на 15 и 16 март 2023 в София. Става въпрос за курс за ставно протезиране, част от програмата от събития на международно признатата Фондация АО, създадена да обучава ортопеди от цял свят в съвременните техники за лечение на фрактури. За четвърти път Клиниката по ортопедия и травматология на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ ще бъде домакин на събитието, като предишните курсове бяха оценени много високо от представителите на фондацията и предизвикаха огромен интерес от страна на българските специалисти.

Председател на тазгодишния курс е световноизвестният ортопед Проф. д-р Майкъл Хуо (Michael Huo), Далас, САЩ – водещ ортопед, члена на научния борд AO Recon.

От българска страна курсът се организира от проф. д-р Пламен Кинов, началник на Клиниката по ортопедия и травматология в УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ и завеждащ Катедрата по ортопедия и травматология на МУ –  София.

Сред чуждите лектори са едни от най-известните артропластични хирурзи в света:

Проф. Д-р Филип фон Рот (Philipp von Roth), проф. Майкъл Лесли (Michael Leslie), проф. Майкъл Мюлер (Michael Muller).

Tags: 

Comments are closed.