МУ – Варна откри новата академична година

МУ– Варна, откри новата академична 2010/2011 година на 13 септември, понеделник, с тържествен водосвет, отслужен от Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Кирил.

На тържеството в двора на университета присъстваха ректорът – проф. д-р Анелия Клисарова, научното и академично ръководство, преподаватели и служители, заместник-кметът на Варна доц. Христо Бозов, председателят на Общински съвет – Николай Апостолов, гости, студенти и родители.

В приветствието си към студентите проф. Клисарова изрази надежда, че въпреки трудното икономическо състояние на държавата и проблемите в здравната сфера, когато сегашните студенти излязат от университета като лекари, сестри, акушерки и други медицински специалисти, ще получат полагащото им се възнаграждение. Тя отправи призив към всички студенти не само да упорстват в изучаването на трудния материал и да трупат знания и опит, но и да се насладят на емоциите от предстоящите студентски години.

Тази година приветствие към студентите, преподавателите и родителите отправиха три студентки, които са с еднакъв – най-висок бал (35.84) от кандидат-студентските изпити. Това бяха Надежда Николаева и Ралица Стойчева от специалност „медицина”, и Тоня Иванова от специалност „дентална медицина”.

Tags: , , ,

Comments are closed.