Георги Иванов, Донка Димитрова: “Въведение в общата медицина и общата медицинска практика”

Промените в системата на здравеопазването доведоха до сериозни изменения, особено в системата на първичната медицинска помощ. Появиха се нов тип лечебни заведения, лекари и технологии на медицинската дейност, както и нови форми на финансиране и заплащане.

Тези промени бяха едно от условията за въвеждане на дисциплината “Обща медицина” в учебните планове на нашите Медицински университети.

Запознаването на колегите – студенти и лекари – със световете на общата медицина и общата медицинска практика се превърна в основен инструмент за формиране на предпочитанията им за работа в тази колкото интересна, толкова и трудна област.

Книгата е написана много професионално и за разлика от други подобни издания, дава интелигентен отговор на много въпроси.

Основният автор на книгата е известен български лекар, с огромен клиничен, преподавателски и управленски опит и знания, които са позволили предлаганата книга да бъде полезно четиво за всички, които се интересуват от първичната медицинска помощ.

Проф. Димитър Димитраков, дмн

Ръководител на Втора Катедра по вътрешни болести при МУ – Пловдив, началник на клиниката по нефрология при УМБАЛ “Св. Георги”, носител на наградата “Проф. К. Чилов”/2010 г.

Tags: , , ,

Comments are closed.