С водосвет откриха обновения Интензивен сектор на Детска хирургия в УМБАЛ „Свети Георги”

Звеното вече разполага с два пъти повече постове, средствата за ремонта са от дарения на пловдивски предприемачи и частни лица

С водосвет, отслужен от пловдивския митрополит Николай беше открит обновеният Интензивен сектор на Детска хирургия в УМБАЛ „Свети Георги”. Ремонтът на помещенията, обособяването на една допълнителна стая и поставянето на газовата инсталация са извършени с крупно дарение от близо 100 хил. лева, като най-голям дял от него има „Рефан България” – 71 750,98 лева. Това съобщи ръководителят на клиниката доц. д-р Пенка Стефанова.

Благодарение на предоставените безвъзмездно средства от основния даритеб реновираният сектор вече разполага с близо 2 пъти повече постове – за 8 интензивни и 8 постинтензивни легла и кошари с модерна газова инсталация за подаване на кислород и вакуум. Козметичната компания е ремонтирала още електро и отоплителната системи на клиниката.

Подменена е и дограмата в клиниката и са използвани медицински настилки и мазилки за подовете и стените. Реновирането обхваща и помещенията за персонала – служебна стая, баня и съблекалня, каза доц. Стефанова. Тя обясни, че инициативата е стартирала още преди половин година с благотворителна разпродажба на картини от частната колекция на Стефан Попов, създател на „Рефан България” и баща на настоящия управител на компанията Ангел Попов.

Tags: , , , ,

Comments are closed.