Безплатна идея: А защо не стане шеф на СЗО

Помните ли нашия неотдавнашен Тато, търговеца на мазут, когото с такава мъка отлепихме от председателското място в БЛС (благодарение на находчивата наша идея, прокарана от депутата д-р Тодор Кумчев и подкрепата на д-р Константин Тренчев в НС: здравният министър законово да може да свиква Отчетно-изборен Събор, ако УС на БЛС го е просрочил с 3 месеца)? Този отличник на пазарджишкия филиал на ВМИ – Пловдив с диплома 3,90, отново събра очите на всички, които го подценяват и смятат, че лежи безпомощен в канавката на историята на медицината. Нафтаджията свика и проведе в Слънчев бряг Втори Международен конгрес, в качеството си на… основател и председател на някаква призрачна Югоизточна Лекарска Асоциация.

Наистина – находчиво и пъргаво е това момче от с. Козарка, трябва да му се признае. Създаде си частно сдружение “Български лекар” ЕООД, което се опитал да препоръча на лекарските камари и съюзи в ЕС като… единствената легитимна съсловна организация. Издаде в собствената си печатница цял учебник за… редки синдроми в хирургията, под… своя редакция (?!), сякаш по цял ден не излиза от операционната зала със скалпел в нетрепващата ръка и извършва най-сложни операции. Сега си е създал и,  разбира се – оглавил въпросната Асоциация на Югоизточна Европа. Включил е в нея 10-тина професори от Македония, Украйна, Молдова, Хърватска, Сърбия, поканил ги е на безплатно ядене-пиене и курорт, и отново обра червените точки. Но – защо само на Югоизточна Европа? Та тя е толкова тясна за организаторския размах на мастития д. м., и – вероятно бъдещ доцент, а защо не – и професор? (Друг е въпросът дали лично той си е написал хабилитационните трудове).

Човекът явно се труди денонощно: продава мазут, печата формуляри, пише научни трудове и дисертации, мобилизира трудовите маси. Защо досега не е получил (т. е. не си е купил) и ордан “Стара планина”? Да не забравяме, че продължава всяка есен да организира и създадените от нас “Чилови дни”, които, както разбрахме, е патентовал в Патентното ведомство (колко му е да откраднеш чужда идея-интелектуален продукт, да платиш 200-300 лв и да я обявиш за своя? “Парица йе царица”, казваше сърбинът Неделкович в алековия пътепис “До Чикаго и назад”. Имал е предвид Америка. Но така си е и в България.

Ето, ние ще дадем безплатен съвет на явлението от Козарка: да регистрира в съда “СЗО” ЕООД. Абревитурата може да означава “Селски земеделски обор”, кой ще посмее да му придиря подробности? Важното е да се чете “СЗО”! Колко му е: намира още 3-4 лекари от Мексиканския залив, остров Аруба, Узбекистан и Буркина Фасо, ще ги почерпи 1 пилешка пържола в някой от хотелите си, и ще го изберат за председател – и ето ти го, шеф на СЗО! Няма да му излезе кой знае колко пари. 1-2 цистерни долнокачествен мазут, дето запушва дюзите на парното (справка: УМБАЛ “Св. Георги”).

Не се и съмняваме, че ше го направи в най-скоро време.

И, както се казва: честито и за много години!

В тези сурови времена обществото трябва да има и малко нестандартни забавления. Път и нали циркът изгоря…

Tags: , , , , , ,

Comments are closed.