Като Ким Ир Сен

Все сме се нагледали на култ към най-забележителния възпитаник на пазарджишкия филиал в издавания от членския ви внос казионен вестник “Кво вадис”, но като бр. 40/15 декември 2008 г. още никой не е виждал.

Цели 6 снимки на Председателя красят страниците му; през абзац напира любимото за всички нас славно име, но върхът е фолиото на 6-7 стр., където елегантната му стройна фигура е изтипосана в цял ръст, с протегната дясна ръка с разперени пръсти (има какво още да се гребе!); лика-прилика с огромния монумент на Ким Ир Сен в Пхенян. Разбира се, скромният му лик ни гледа бащински и от масовите снимки на залата, където е присъствал на някаква конференция.

Бурен свях предизвиква заклинанието на  председателката на РЛК – Велико Търново: “Страхливите умират безброй пъти, смелият – само веднъж!” Ама чакайте, колеги, нали Веруюто на Лекаря е Животът – не Смъртта?! Или като Раймонда Диен ще легнете пред Центъра по хигиена и ще браните с кръв достъпа до свещените офиси на Вожда?! Забравя се обаче, че Раймонда е извършила подвига си, след като е получила 50 000 златни франка от Москва.

Запазваме този исторически брой на любимия на цялото съсловие в. “Кво вадис” за бъдещия Музей на историята на медицината: да помнят потомците, да знаят, да се възхищават и просълзени да шепнат, клетите, святото име на един духовен и интелектуален великан на нашето съсловие и съвременно общество.

Tags: 

Comments are closed.