МУ – Плевен изпрати младите лекари от випуски 2011

Създаден първоначално като Факултет в структурата на Медицинска академия в София, преименуван като Висш Медицински институт през 1979 г. със статут на автономно висше учебно заведение, Медицински университет – Плевен е преобразуван през 2004 г. с Решение на Народното събрание. Утвърден като авторитетно държавно висше училище с доказани водещи позиции в медицинското образование в България, на 12 януари 2012 г. университетът дипломира 32-рия випуск млади лекари.

Младите дипломанти от випуск 2011, са общо 88, облечени в тоги.

Д-р Станимира Елкина и д-р Николай Кючуков, първи по успех от випуск 2011, поднесоха венец пред Вечния огън на Параклис-мавзолей «Св. Георги Победоносец» на площад «Възраждане».

Тържествената промоция на абсолвентите от випуск 2011 се проведе в зала „Магнум” на Втора клинична база в присъствието на техните близки, преподаватели и гостите, дошли да споделят вълнението на младите лекари. Водещ на церемонията бе доц. д-р Димитър Господинов, Декан на Факултет „Медицина”, който представи интересна информация за випуска с акценти върху научните постижения на младите лекари и интересни моменти от техния студентски живот. Приветствие поднесе Ректорът на висшето училище проф. Григор Горчев.

Tags: ,

Comments are closed.