Прочетено

“Чиновниците от НЗОК/РЗОК се изживяват като звено от здравната система. А тя работи въпреки техните усилия. Те паразитират върху данъкоплатеца и изсмукват здравните му вноски за ялова бюрокрация и административен терор над реално работещите в този сектор. Размотаване на пациенти и лекари с довода “Елате вчера”, електронен портал, електронен портал, работещ само 3 от 30 дни, калпава информационна система, още по-калпави задклавиатурни устройства, ощетяване на лекарите в плащанията на тяхната дейност, изсмукани от пръстите нарушения (заради глобите, от които пък ще паднат бонуси), лимитирано здравеопазване с неадекватни изисквания, при които лекарите трябва да възстановяват средства, назазани защото са упражнявали медицина, а не счетоводство. Само монополът е свързал принудително лекарите и пациентите към НЗОК.”

“Колеги, разгледайте списъка на получилите бонуси от Глобалния фонд. Тук консултантите имат нужда от консултанти.

Потресена съм от наглостта им. В тези списъци има безброй административни, финансови и правни консултанти, а за Върлева даже не ми се говори. Ако има държава, то прокуратурата да се самосезира.”

“И двете недоносчета на правителството на Костов и здравния му министър Семерджиев (БЛС и НЗОК) се оказаха уродливи и нежизнеспособни.”

Коментар. Препрочетете бр. 5/1998 г. на в. “Български лекар” и кажете дали сме казали нещо друго още тогава, в зората на огромната манипулация и шашма, наречена “здравна реформа”.

“БЛС е заченат порочно, концепцията му е объркана. Семерджиев брани мутантчето си, така беше през 2000 г. и после, на Отчетно-изборния Събор през април 2002 г. в Слънчев бряг, когато щастливо избрахме за председател един търговец на мазут и формулари. Семерджиев и методите му са ни познати от 13 години.”

“90% от лекарите са недоволни от реформите, толкова са и пациентите. Какво направиха всъщност Семерджиев и сие през 1999 г., та всички искаме да бягаме в чужбина, а повечето от нас дори не биха препоръчали на децата си да следват медицина.”

“От самото й начало тази “реформа” беше замислена да доведе до този батак – съсипването на медицината, майчиното и детско здравеопазване, прехвърлянето на огромния порой от неосигурени към спешните центрове, източването на НЗОК, фалшивите диагнози и направления на КП, създаването на огромен брой частни болници, които да просперират за сметка на държавните и особено – на общинските, задържането на специализациите, невероятната бюрокрация. Всичко това е дело на екипа, поставил началото, дето чества 13 години от този кошмар, дето ни го сътвориха. Делото им за съсипване на българската медицина след тях бе успешно продължено от последиците им във всяко правителство досега.

Tags: ,

Comments are closed.