Ще има ли изобщо събор?!

Вече на няколко свои пресконференции вождът и учителят на българското лекарско съсловие, отличникът на пазарджишкия филиал на ВМИ – Пловдив със забележителния успех в дипломата си от 3,90, упорито отбягва да отгаваря пряко на въпрос на репортерите: кога ще свика Отчетно-изборен събор?

И колегата д-р Нострадамус да беше жив, пак не би могъл да отговори какво се крие под умното чело на този титан на здравния мениджмънт. Веднъж-дваж бяхме предрекли, че Събор няма да видим през тази година, или, в краен случай, той ще бъде свикан току преди Коледа някъде в края на България (вероятно – нос Шабла). Разбира се, верните му велможи ще отидат под строй, но надеждицата на мастития търговец на мазут ще бъде там да не стъпят софиянци, русенци, варненци, кюстендилци и всички други почтени колеги с достойнство и чест, които не търпят игото на приватизатора на съсловната си организация. (За огромно мое съжаление, сред тях не са пловдивчани, чиято РЛК бе заграбена от хранени хора на търговеца на мазут.)

Сега ви заявявам: Събор няма да бъде свикан до парламентарните избори! Нашият вожд ще ги изчака, защото най-добре се лови риба в мътна вода. Нали трябва да се ориентира кой ще ги спечели? А, недай, Боже, може и да се натисне да влезе в Парламента; някои партии така охотно включват кандидати в листата си, където местата, добре знаем, се заплащат. А стане ли депутатин, и с топ няма да можете да го принудите да свика Отчетно-изборен събор, въпреки забраната в Устава за наличие на народни представители в Управителния съвет на БЛС. Защото вождовете не признават нито закони, нито устави – самите те, вождовете, са Закона и Устава.

За пореден път ви призовавам: спрете да плащате членския си внос, а вашите председатели – да изпращат отчисленията за Централата! Защото по 2 лв месечно от близо 25 000 задължително членуващи лекари – това прави 50 000 лв постъпления в УС на БЛС (600 000 годишно!). И ако продължавате да търпите робството си, няма ли най-малкото да попитате за какво се харчат тези пари – те са от вашия, свещения членски внос, колеги?!

И спрете да го плащате поне докато не бъде свикан Отчетно-изборният събор.

 

И дано следващото Народно събрание отмени това проклето, унажаващо, заробващо ви противоконституционно задължително членство. 

 

И на мястото на компрометирания и приватизирания от своите председатели БЛС да изградим Камара.
Колеги, нашата професия е свободна и никой няма право насила да ви набутва в казионна монополна организация и да ви ограбва.
Що се отнася до Събора, нашият вожд и учител вероятно изчаква времето до изборите, когато никой няма да му обръща внимание; ще изчака и тях, за да се ориентира към победителя, пък после – пак идва лято… И няма да видим Събор поне още 2 години. защо не – при толкова много послушници…

Tags: , ,

Comments are closed.