Елате в Родопите: XV “Чилови дни” и IV Родопски здравен събор

На 16 юни, събота, от 13 до 15 ч, в с. Кутела, Смолянско, ще се проведе IV Родопски здравен Събор, създаден и организиран от Национален алианс “Живот за България”, Клуб “Родопско здраве” и в. “Български лекар”, със съдействието на кмета Емил Стоянов.

На следващия ден, 17 юни, неделя, от 13 ч. в Къщата-музей “Проф. Константин Чилов” в Свещеното място на българската медицина с. Славейно, Смолянско ще се състои тържествената част на XV юбилейни автентични “Чилови дни” (създадени от нас през 1998 г., с подкрепата на БЛС, Община и Болница – Смолян.)

С Наградата “Проф. К. Чилов”, за принос в развитието на българската медицина, висок професионализъм и морал, от името на МЗ, БЛС, БАН, СУБ, Национален алианс “Живот за България”, Съюза на българските медицински специалисти и в. “Български лекар”, ще бъде удостоена доц. Донка Стефанова, дългогодишен републикански консултант по фтизиатрия.

За втори път се определя и носител на Наградата “Проф. К. Чилов” за здравна журналистика. След първия й носител доц. Христо Деянов, това е Величко Коначиев от Програма “Хоризонт” на БНР.

И ако Волтер е казал: “Назад към природата!”, ние да призовем колегите: “Назад към Чилов!”

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.