Приети призиви

Участниците в XV юбилейни празници на интернистите“Чилови дни” и IV Родопски здравен събот; Членовете на Национален алианс “Живот за България” и клуб “Родопско здраве”; Редколегията на в. “Български лекар” приеха и отправят следните призиви:

I – към българите:

Да преодолеем кризата с отговорност към здравето си –

чрез родопския начин на живот: “Любов, Движение, Радост!”

II – към 41-вото НС и МС:

# В Закона за образованието да бъде включено задължително обучение по здравна и сексуална култура на подрастващите;

# 15 август да бъде официализиран като Национален Ден на Спасението: чрез- 1-минутно мълчаие в 12 ч. да почитаме паметта на д-р Стефан Черкезов и всички наши сънародници-герои, загинали при спасяване на други българи;

III – към българските лекари:

Назад към Чилов! Спазвайте неговите завети: “Уважавай Живота! Обичай Болния! Почитай Колегата! Всеки Човек има право да боледува и оздравява, да страда и умира с Достойство!”.

IV – към Община – Смолян:

През 2013 г. съвместно и паралелно да отбележим юбилейната 115-та годишнина от рождението на проф. Константин ЧИЛОВ, както и 5-тия Родопски здравен Събор, с организиране на:

# Тържествено събрание в Смолянския театър с благотворителен концерт за болницата; # Научна медицинска и историческа сесия в с. Славейно, на която да бъдат поканени директорите на СЗО и ЮНЕСКО; # Наименуване на надлеза между Общината и Болницата на “Чилов мост”; # Предложение до Книгата “Гинес” за вписване на с. Славейно като селище, от което са произлезли най-много лекари (71) на глава от населението; # Въвеждане на обучение по здравна и сексуална култура в училищата (за целта безплатно им предоставяме учебното ни помагало “Здравна Азбука”, публикувано в сайта www.zdravnaazbuka.com, открит по повод XV “Чилови дни”); # Ежегодно провеждане на Родопски здравен Събор във възможно повече селища на Общината; # Развитие на Родопски здравно-духовен туризъм в Общината.

с. Славейно, с. Кутела, с. Могилица, Смолянско; 16-17 юни 2012 г.

Tags: , , , , , , , ,

Comments are closed.