Проведохме и IV Родопски здравен събор

В с. Кутела проведохме и IV Родопски здравен Събор, заедно с кмета му Емил Стоянов и доц. Христо Деянов, водещ на Предаването “Здравословно”/ТВ “СКАТ”, първи носител на Наградата “Проф. К. Чилов” за медицинска журналистика.

Седмица по-късно той бе традиционно проведен и в с. Могилица. Там бе представен и еко-биологичният продукт на професора-микробиолог Христо Чомаков “Столетник” (пастет от бацилус булгарикум).

Надяваме се Господ да ни дари със здраве, щото догодина да организираме следващия V юбилеен Родопски здравен Събор във възможно повече селища в Смолянска област. Това доста трудно ще стане без подкрепата на Община – Смолян, но засега тя не ни я оказва. Явно, както почти винаги досега, ще разчитаме на патриоти, приятели и единомишленици като Кольо Коджабашев, Петър Харадинов, д-р Юлия Кисимова, Баба Акушерка Росица Динева (съдател на първия Родилен дом в с. Славейно) и журналистите от Смолян, както и от Програма “Хоризонт” – водещия на предаването “Неделя 150” Величко Конакчиев (носител на Наградата “Проф. К. Чилов” за медицинска журналистика), на “Закуска на тревата” Светлана Дичева, репортерките Мая Данчева и Радостина Чернокова.

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.