ЛЮБОВТА НЕ Е ЗА СИНОДАЛНИ СТАРЦИ!

Светият Синод отново си позволява да дава съвети относно най-свещените чувства на хората: Любовта. Вярно, Бог е Любов; да се обичаме ни учи и Спасителя. Само че Той никога и никъде не ни съветва как да се любим: брачно, извънбрачно, хетеро- или хомосексуално.

Какво имам предвид? В началото на тази година синодалните старци гневно заклеймиха… зачатието ин витро и сурогатното майчинство. При асистираните репродукции, видите ли, се раждали уроди и хомосексуалисти; можело да се забременява само с “материал” от законния съпруг, а сурогатното майчинство било забранено от Бога. Сякаш самата пресвета Богородица не е своего рода сурогатна майка – Тя да не би да е заченала от Йосиф? След това гневливите старци се изплашиха от общественото мнение, и дадоха заден ход. Били се нещо увлекли… Последва (по повод гей-парада) ново заклеймяване: на “обратните”. А медицината казва за тях съвсем друго: че тяхното поведение не е болест, а само девиация (отклонение). То не е и перверзия, защото извращение, според съвременната психиатрия (а и според Наказателния кодекс), има само когато се прилага насилие или служебна или финансова зависимост. За какво извращение можем да говорим, когато има взаимно съгласие и доставяне на взаимно удоволствие? Показа се дори и някакъв поп, който ни съветваше да замеряме дефилиращите хомосексуални наши братя с камъни. Абе, отче, на това ли те е учил благият Исус? Не си ли чел Светото писание: да обичаме дори и враговете си (и какви врагове могат да ни бъдат хора с обратни сексуални практики?) Пак добре, че не се беше сетил за безапелационния съвет, даден от Бог Саваот на Мойсей: “С мъжко да не лягаш като с женско, това е гнусота; и двамата да се убият!” Ами ако се бе обърнал към Стария Завет?… Горките “обратни”…

Друго отче не беше така войнствено, но също така разпалено ни обясняваше, пак по телевизиите, че хомосексуализмът бил вродена болест и обладаните от него трябвало да се лекуват. Откъде да знае, горкият, като е чел само вехтите си догми, че той може да бъде и придобит, вследствие изнасилване в ранна възраст (т. нар. “погрешно впечатване”)?

Сега научаваме за нова кампания на Светия Синод: срещу извънбрачното съжителство. Нямаш ли сключен брак (разбира се, непременно последван от църковен!), значи не можеш да живееш с любимия си човек.

Абе, господа синодални старци, Ваши Високопреосвещенства, така ли не разбрахте, че България се намира в демографски колапс и всяка Любов, особено ако е свързана с родителство, трябва да бъде само поощрявана и благославяна? Аман, писна ни от вашите нескопосани медицински и битови съвети. Толкова сте се откъснали от света и миряните, че повече от това не може и да бъде.

И, още нещо: кога вашите ченгета ще се покаят и ще отидат в манастир, за да изкупуват греховете си, вместо да се ровят в нашите? Виждате сламките в чуждите очи, а не виждати гредите в своите. Казал го енашият Исус. Четете по-задълбочено Библията, и особено – Новия Завет!

Comments are closed.