“БЪЛГАРИЯ ТЪРСИ ТАЛАНТ” – БЕЗ ЗДРАВНИ РИСКОВЕ!

Проследих неотдавна преминалото чудесно състезание “България търси талант” с удоволствие, но и с… тревога. И тя е породена от безпокойство за здравето на участниците и някои от по-наивните зрители.

Както знаете, най-възрастният участник почина само 3 дни след представянето си. Още като се види съблечен, със старческите му, немощно увиснали пекторалиси (гръдни мускули), всеки лекар ще прецени, че усилията на този човек да се представи за здравеняк-“силовак” са изкуствено напомпани от безпочвени амбиции. И какъв талант е това: да правиш набирания на лост, независимо от възрастта ти? Не мога да преценя дали именно това усилие го е довършило, но несъмнено е повлияло, заедно със сценичната треска, на рухването на здравето му.

Какъв талант би могло да се съзре и в танцувалните умения на друг възрастен човечец, та да бъде допуснат той до голямата сцена?

Да не говорим за гнусното изпълнение на онзи маргинал, който издърпа автомобил с… достойнството си?! Хем грозно до отвращение, хем силно рисково за сексуалното му здраве. И за какъв талант може да става дума тук? Ами ако някое момче опита същото?!…

Помним, че преди 2-3 години едно хлапе се самоуби неволно, след като имитирало в домашни условия някакво видяно по предаването изпълнение с примка на шията. Интересно, защо тогава СЕМ не се намеси!

Друг е въпросът, че в конкурса не би следвало да бъдат допускани хора с вече доказани възможности в други формати (случаят с танцьора Метин – безспорен везхитителен талант, но вече печелил едно състезание).

Телевизията е медийно средство с огромни възможности. Тя обаче трябва да внушава предимно любов и радост у зрителите и да ги възпитава в естетика и здравни навици.

В този смисъл искам да вмъкна и едно още по-опасно предаване – на “Маг” Афродита, която по ТВ “Ден” всекидневно дава здравни съвети на наивните зрители, вкл. и кога да бъдат оперирани те или… дори децата им! Подобни манипулации и измами трябва незабавно да бъдат спирани от СЕМ!

Comments are closed.