ПОПОВЕТЕ ПАК РУГАЯТ

Омръзнаха ми тези вечни мърморковци с раса. Преди 2 години владиката Николай наруга Мадона, че идвала да пее в деня на посичането на Йоан Кръстител. Сякаш сме синодална държава и винаги трябва да се съобразяваме с църковния календар. Че в него е пълно с имена на великомъченици; нима през половината година ще трябва само да жалеем и скърбим за тях? После злорадо свърза този, според него, грях с гибелта на удавниците ни в Охридското езеро, което настрои хората срещу църквата. През тази зима Техни Високопреосвещенства отрекоха оплождането “ин витро” и сурогатното майчинство, сякаш Пресветата Дева не е именно сурогатна майка. Децата, заченати чрез методите на асистираната репродукция били уродливи, албиноси и… хомосексуалисти в бъдещия си живот!! Я, виж ти, как хубаво умеели да отричат и проклинат нашите духовни бащи Майчинството, вместо да го благославят! И то в период на тежка демографска криза. Само дето не посочиха текста от Библията, където да се забранява сурогатното майчинство.

Сега и викарият Йоан, светиня му, се е захванал да ругае. Този път става въпрос за друга световна звезда – лейди Гага. Тя пък – защото възхвалявала хомосексуалната любов. Честно казано, не харесвам нито тази певица, нито ласките тип “левия тротоар”. Но защо отчето не се попита: а колко от върховните ни духовници са известни именно като техни любители? Вярно, че библейският Бог повелява на Мойсей: “С мъжко да не лягаш като с женско; това е гнусота. И двамата да се убият!”. Че то, ако се изпълняваше тази негова заповед, Светият Синод щеше да осиротее и да се намали поне с една трета от личния си състав…

Ваши блаженства, не усещате ли, че с вечните си мрънкания и проклятия продължавате да отблъсквате хората от църквата и от религията. Но когато едно куче не знае да лае, то само вкарва вълците в кошарата.

Comments are closed.