“НЕЖНАТА ЖЕНА”

Колегата д-р Тотко Найденов, главен редактор на в. “Български лекар”, създател на професионално-съсловните празници Деня на българския лекар, Чилови дни, Националния Ден на Спасението, автор на над 30 книги, издаде най-новата от тях – “Нежната Жена”. Тя е реплика на предишната – “Силният Мъж”, която излезе през есента м. г.

В “Нежната Жена” авторът разказва биографиите на най-известните жени по света и у нас – като се почне от библейската Ева, премине се през Клеопатра, римските императрици Месалина и Агрипина, кървавите английски кралици, руската Екатерина Втора, мине се през Маргарет Тачър, лейди Даяна, майка Тереза, и се стигне до нашите Кера Тамара, Румяна войвода, маикета на Вазов, Ботев и Левски, поетесите Елисавета Багряна и Петя Дубарова, и се стигне до Людмила Живкова.

Втората част е здравно-просветна – в нея авторът описва най-често срещаните женски болести: ракът на гърдата, на маточната шийка, остеопорозата, стерилитетът. Има 3 страници и за медицинската козметика.

В този смисъл книгата е полезна и за лекарите, особено за общопрактикуващите. Тя ще разшири културата на читателя. Намира се в книжарница “Знание” (зад арката на Болница “Александровска”).

Comments are closed.