ОБЯВЕНА ЛИ Е БЪЛГАРСКАТА ГРАЖДАНСКА ВОЙНА?

Да се обърнем към въвеждане на здравно-духовна култура в училищата и обществото!

Нашата малка Майка България отново пламна! Безсърдечни мародери погубиха едно невинно прекрасно момиче. Безумен ревнивец унищожи съпругата си. Юноши бледи се млатят ожесточено само защото са от различни гимназии или викат за другия отбор. Тийнейджърки погубват съученичката си, защото е по-хубава от тях и представлява конкуренция за сърцата на пъпчивите връстници. Лекари с дипломи, но без сърца спокойно отминават край стенещи родилки, само защото не са им платили; в резултат се пръкват или мъртви или увредени за цял живот дечица. Висши клирици анатемосват най-свещеното нещо на Божия свят – Майчинството: то, видите ли, не можело да става “ин витро”, в крае случай великодушно го допускат (те, които нямат ни семейства, ни собствени деца, а и половината от тях ходят по левия тротоар – каква наглост!), но само с “материал от законния съпруг”. Сякаш св. Богородица е заченала от св. Йосиф, а не от светия Дух, и всъщност си е една сурогатна майка!

Братя българи, нима вече сме си обявили – и яростно я водим! – гражданска война?!

Но какво има да се учудваме, след като сините екрани ежеминутно ни облъчват с насилие и агресия? Американски филмови бълвочи, където първо се стреля, после – пита; кеч-борби; борещи се за сърцето на поредния милионер-развратник празноглави гърли; възхвала на силикона, татуировките, секса с непознат. И никога – надникване в чудния свят на магьосниците-хирурзи, на многодетните майки, на милосърдните сестри.

Да се опомним и да спрем тази кървава Гражданска война! Ние сме най-старият, най-болният, най-бързо топящият се, най-обезвереният и най-тъжният народ в ЕС, а вероятно – и в света.

Предлагам да въведем в училищата не тяснотематичното и схоластично “Вероучение”, а по-разчупената, разбираема и човешка “Здравно-духовна култура”; да развием и “Здравно-духовен туризъм”: подходящи обекти по нашата земя – дал Бог! Нека направим първата крачка към замиране и постепенно спиране на тази проклета Гражданска война, която водим от дълги години.

Comments are closed.