ЗА ПЪРВИ ПЪТ В БЪЛГАРИЯ – КАБИНЕТ „СИЛНИЯТ МЪЖ“

На 11 ноември, Денят на св. Мина, в пловдивската болница „Св. Мина“ бе открит първият в страната Кабинет „Силният Мъж“, където известният пловдивски физиолог и сексолог д-р Златко Илиев всеки четвъртък ще дава безплатни консултации.
Инициаторът на кабинета д-р Тотко Найденов, гл. редактор на в. „Български лекар“ и председател на Пловдивското лекарско общество, подчерта, че „Силен Мъж“ – това означава Отговорност, преди всичко към семейството и здравето. „Силният Мъж коленичи само пред Бога и Майката на Децата си!“, каза още той. Българският мъж всъщност никак не е силен, по-точно – обратното – той е слаб: живее 7 години по-малко от жената и боледува по-често от нея от всички болести, с изключение на остеопорозата и холелитиазата; а и психиката му е по-неуравновесена, защото се самоубива 2 пъти по-често. Мъжът, особено над 50-те, има не само простатни и еректилни проблеми, но също с кръвното налягане, кръвната захар, холестерола, коремната обиколка, затлъстяването, дископатията…

Беше представена и новата книга на д-р Найденов „Силният Мъж“.

Намеренията на създателя на кабинета и, нека вече да го наречем – движението „Силният Мъж“, са в ранна пролет тук да се организира Кръгла маса по проблемите на мъжкото здраве.

Comments are closed.