Първият черноморски симпозиум за млади учени в областта на биомедицинските науки

Между 20 и 23 септември 2012 година под патронажа на проф. д-р Красимир Иванов, ректор на Медицински университет „Проф. Д-р Параскев Стоянов” – Варна ще се проведе Първият черноморски симпозиум за млади учени в областта на биомедицинските науки.

Симпозиумът е част от проекта „ От студенти към студенти с любов към науката”, реализиран от Асоциациите на студентите по Медицина, Дентална медицина и Фармация към Медцински университет и се осъществява с финансовата подкрепа на фондация „Обществен дарителски фонд за Варна“.

В събитието ще се включат повече от 50 млади учени от страната и чужбина, които ще изложат своите идеи и разработки в устни презентации или постер-сесии. Комисия от изтъкнати преподаватели ще оцени и награди трудовете на най-добрите.

Целта на форума е да събере бъдещи изследователи в сферата на медицината, денталната медицина, фармацията и сестринските грижи, за да изгради у тях още по време на обучението им в университета академична култура и да формира желание за участие в научна работа. Сред приоритетните цели на събитието също е да се привлече вниманието на научните среди към потенциала на младите хора, да се подпомогне професионалното им развитие.

Партньори в осъществяването на инициативата са още Медицински университет «Проф. д-р Параскев Стоянов» – Варна, Община – Варна, УМБАЛ „Света Марина” – Варна, СБАГАЛ „ Проф. Д-р Д. Стаматов” – Варна и фондация „д-р Мариана Арнаудова ”.

Научната програма ще се състои на 21-ви и 22-ри септември в аудиториите на Медицинския университ на ул. Марин Дринов №55, а официалното откриване на събитието ще бъде на 20-ти септември от 19:30 часа във 2-ра аудитория на МУ – Варна.

Comments are closed.