Болница “Св. Екатерина” – без нито един просрочен лев!

Проф. Генчо Начев – Лекар на България!

 Безпрецедентни за българските лечебни заведения постижения в днешното време на всеобща финансова рецесия показва Университетската национална специализирана болница за активно лечение “Света Екатерина” (изпълнителен директор проф. Генчо Начев). Тя не само че няма нито един просрочен лев на натрупаните си отпреди неговото назначение задължения, но и ги е намалила с близо 20 млн лв, почти 12 милиона от които са не от държавни субсидии, а от собствени средства. При това средната работна заплата на персонала тук е 1483 лв!

“Рецептата”, според проф. Начев за тези наистина впечатляващи финансови успехи, е съвсем проста: увеличение на приходите и намаление на разходите.

Заради доказания висок професионализъм в работата си на кардиохирург, висока етика и морал, както и за приноса си за развитието на гръдната и сърдечна хирургия в България, проф. Генчо Начев ще бъде удостоен за 7 април, Световния Ден на здравето, с най-високото професионално-съсловно отличие “Лекар на България” (учредено през 2002 г.), носителите на което засега са 10-тина. Те се определят от МЗ, най-масовото здравно неправителствено сдружение Национален Алианс “Живот за България”, Съюза на българските медицински дружества, Пловдивското лекарско общество и техния печатен орган в. “Български лекар”.   

Интересно е, че болница “Св. Екатерина” е единствената в страната, където работят цели 3 Лекари на България: това са още проф. Александър Чирков и доц. Юлия Джоргова.

Tags: ,

Comments are closed.