БЛС внесе в Парламента официално искане за отстраняване на д-р Пламен Цеков от поста управител на НЗОК

В свое писмо до председателя на 41-то Народно събрание Ц. Цачева, д-р Цв. Райчинов поиска да се използват всички правомощия на парламента и в спешен порядък да бъде отстранен от поста д-р Пл. Цеков.

Както е известно, преди ден БЛС се срещна с представители на съсловни, пациентски, работодателски организации и националното сдружение на общините.” Категоричното мнение на медицинската общност е, че вината за създалата се ситуация, както и за неподписване на НРД-2013 е изцяло на управителя на НЗОК д-р Пламен Цеков. Със своите действия той предизвика пълен административен, нормативен и финансов хаос в системата – се казва в писмото. – Ето защо, се обръщаме към Вас с настояване за бърза реакция на парламента и незабавно освобождаване на д-р Цеков от заеманата длъжност. Смятаме, че това е възможно в рамките на все още действащото Народно събрание, с оглед запазване на спокойствието поне в сектора, свързан със здравето на хората – допълва д-р Райчинов.

„От няколко дни в централата на БЛС пристигат непрекъснато тревожни сигнали от цялата страна – както от общопрактикуващи лекари и специалисти, така и от болнични заведения. Лечебният процес на практика е блокиран от изцяло лимитирана дейност на всички нива и е въпрос на дни избухването на непредвидима реакция и в медицинските среди”– заявява още ръководството на БЛС и очаква от г-жа Цачева да даде приоритет на този проблеми и да внесе в парламента искането за освобождаване на д-р Цеков.

Tags: 

Comments are closed.