Доцент Христо Деянов: “Да реализираш мечтите си”

Неуморимият доц. Христо Деянов, създател на Предаване (по СКАТ), вестник и списание “Здравословно” издаде поредната си книга – сборник пътеписи “Да реализираш мечтите си”. Тя съдържа 7 от увлекателните му пътеписи, публикувани в сп. “Здравословно”, с над 400 цветни фотоса от далечни и екзотични негови пътувания по света. Разказва и за международните медицински форуми, в които е участвал, като представя темите, които са обсъждани там.

Търсете книгата по книжарниците, пощенските станции и вестникарските павилиони след 15 април.

….

“”Когато на 7 юни 1990 г. бях на голямата сцена, издигната на Орлов мост, и гледах 1-милионното усмихнато и щастливо мнозинство, си мислех, че още на следващия ден основните национални проблеми на България ще бъдат решени и ще тръгнем уверено по нов път и развитие. Уви, това не се случи и ето – след 23 години нашите деца, които тогава бяха бебета, а някои от тях – още неродени, сега са на улицата и продължават справедливата битка за по-добър живот, който ние тогава с нашия ентусиазъм и наивност не можахме да им извоюваме. Битка срещу корумпираната българска политическа “класа” и неоколониализма в лицето на чужди монополисти, които завладяха нашата икономика и стопанство по вина на продажността и алчността на лицечерни и омразни на народа политици от почти всички политически партии на прехода.”

Доц. Христо Деянов, сп. “Здравословно”, бр. 2 (65)/ 2013 г. Доц. Деянов буди удивление със своята работоспособност и ефективност на попрището на здравната публицистика. Всяка делнична вечер той води предаването си по СКАТ, всеки вторник излиза вестикът, а всеки месец – списанието. Не случайно заради него създадохме Наградата за медицинска журналистика “Проф. К. Чилов” и именно той бе първият й достоен носител.

Честита нова книга, Христо!

Tags: ,

Comments are closed.