Паметна бележка: На вниманието на Бойко Борисов

Уважаеми г-н Борисов,

Първо да Ви благодаря, задето в края на м. г. приехте моето предложение, внесено от Министър Атанасова, за официализиране на Деня на Спасението (15 август) – така България стана единствената страна в ЕС, която ще почита с държавен ритуал своите сънародници, загинали при спасяване на други граждани!

С потрес наблюдавах телевизионните репортажи от вчерашното представяне на кандидат-депутатите от ГЕРБ.

Всичко ужасно наподобяваше конгресите на БКП: същият приповдигнат напомпан ентусиазъм и самодоволство, неистови викове, предназначени да стреснат опозицията, фанфари, светлинни и звукови ефекти за евтин естраден патос. Вместо култовия призив “Дела, дела и пак дела” на Т. Живков, сега чухме перифразираното “Работа, работа, работа!”. Видяхме и познатите страстни целувки с никому неизвестни представители на братските партии. Що за безвкусица и снобизъм?

И нито дума за най-страшните, основните проблеми на народа ни (наред с неистовия глад и вопиющата африканска мизерия): ДЕМОГРАФИЯТА и ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО!

Когато бяхте Премиер, Ви писах над 10 пъти по тях, настоявах да ме приемете за 15 минутки. В отговор – високомерно мълчание. (Подобно е поведението и на натрапения от Вас Президент, който излъга, че “вратите на Президентството са широко отворени за всеки български гражданин”).

Не Ви ли е известно:

# че за здравеопазването се заделят едва 4,2% от БВП (при поне двойно по-висока ставка в останалите страни на ЕС)

# че Дянков открадна над 2 млрд лв от Здравната каса и ги скри в бездъния републикански бюджет (а те по закон са предназначени само за здраве и не може да се харчат за друго – този ексминистър, който разсипа България и сега пишел книга как да се спаси еврото, е за Прокуратурата, не за уволнение!)

# че много пенсионери, а и деца припадат от глад (сякаш сме в блокирания Ленинград!)

# че намаляваме ежегодно с 60 000 души само по естествен биологичен път (извън стотиците хиляди млади емигранти – итича кръвта на България!!)

# че след 20 години 50% от младото ни население ще бъде циганско

# че децата ни пушат, пият, дрогират се

# че ние сме свидетели на началото на края на българската нация?

Всичко останало е пепел. Не Ви ли боли за Майка България?!

Само питам.

Tags: 

Comments are closed.