Започна обучението на първия випуск по магистърска програма Фармацевтичен менидмънт

Състоя се официалното откриване на първата учебната година за единствената в България магистърска програма по Фармацевтичен мениджмънт към Факултета по обществено здравеопазване на Медицинския университет във Варна.

Ректорът на МУ – Варна проф. Красимир Иванов приветства и връчи студентските книжки на първите 32 студенти, записали се за обучение по новата програма. На откриването присъстваха и деканите на Факултета по обществено здравеопазване доц. Емануела Мутафова и на Факултета по фармация доц. Диана Иванова, както и преподаватели по водещите в магистратурата дисциплини от Катедрата по икономика и управление на здравеопазването.

Обучението е организирано в три семестъра в рамките на една календарна година, обвързано е със Системата за натрупване и трансфер на кредити по ECTS и завършва с полагане на държавен изпит или защита на дипломна работа (магистърска теза).

Мултидисциплинарната програмасъчетава дисциплини от научните области на обществените наукиифармацията, като икономика, право, лекарствени продукти, мениджмънт, информационни системи.

Професионалната квалификация на придобилите магистърска степен по фармацевтичен мениджмънт е в областта на организацията и управлението на организации и институции от фармацевтичния сектор. Завършилите специалността могат да се реализират професионално в органи на държавната администрация, формиращи и провеждащи националната лекарствена политика и регулиращи фармацевтичния сектор, в органи на управление и администрация на международни, национални и локални фармацевтични и козметични фирми и представителства, аптеки, аптечни вериги и складове, в здравноосигурителни организации и консултантски центрове.

Предвид големия интерес и ограничения брой студенти в един курс, ръководството на Факултета по обществено здравеопазване обещава нов редовен прием за желаещите от тази есен.

Повече информация за програмата може да намерите тук: http://www.youblisher.com/p/573891-Magistrska-programa-Farmatsevtichen-menidzhmnt/

 

Tags: 

Comments are closed.