Първи мобилен център за лазерна дентална медицина

Национално движение „България си ти!“ има удоволствието да Ви информира за стартирането на първия в света медицински проект за изграждане на мобилен център за лазерна дентална медицина в приюта на Отец Иван, в Нови Хан, на 17 юли от 15 ч.  Откриването бе приветствано лично от Негово превъзходителство Матиас Хьопфнер, посланик на Федерална Република Германия в Република България и проф. д-р Норберт Гуткнехт (почетен член на НД „България си ти!“, един от специалистите, въвели лазерите в денталната медицина и основател на първия институт, в който се обучават специалисти по лазерна дентална медицина).

Проектът, с който сме кандидатствали във Фонд „Научни изследвания“, е на стойност 500 000 лева, но поради ред причини – все още не е задвижен и не са отпуснати никакви средства. Идеята обаче е реалност, благодарение на Движението и с помощта на дарители, бизнесмени и безвъзмездния труд на участниците в проекта.

Медицинският център е разработен съвместно с проф. д-р Гуткнехт. Ръководител за България е доц. Радосвета Василева – завеждащ катедра „Консервативно зъболечение“ във факултета по дентална медицина на „Медицински университет“ – София. Изпълнител е д-р Евгений Миронов – специализант по лазерна дентална медицина в RWTH – Аахен и учредител на НД „България си ти!“. Контролът ще осъществява проф. Ралф-Дитер Хилгерс – завеждащ катедра „Медицинска статистика“ към RWTH – Аахен.

Основните цели на инициативата са: безплатно лечение на деца и възрастни в неравностойно положение, прилагане на нови технологии – одобрени и използвани в ЕС, обучаване на млади специалисти за работа с новите технологии.

Тел. за контакти: 0886 555 558

Здравка Христова – координатор на НД  „България си ти!“

Tags: 

Comments are closed.